,,Magie, copilărie, universul, Micul Prinț”

31 Martie 2016, în Administrativ, Noutăți

 

   Dacă ar fi să descriem seara de Miercuri, cred că acestea sunt cuvintele ,,cheie” care o definesc. În cadrul comunități noastre a fost vizionat filmul ,,Micul Prinț”. Rularea acestuia s-a făcut în două săli ale Colegiului ,,Sfântul Nicolae”, din cauza numărului mare de participanții, circa 200 de persone. Această Seară la Colegiu a avut ca rol atât promovarea proiectului ,,Papucei pentru ei”, cât și strângerea de fonduri pentru achiziționarea a 100 de perechi de papucei pentru copiii din trei parohii : Doroșcani, Stânca și Pocreaca, prin vânzarea de popcorn și suc, banii strânși urmând să fie redirecționați spre acest proiect. Până la momentul actual au fost strânse 45 de perechi de papucei. Prezentarea filmului a fost făcută de către colegul nostru Cătălin Acatrinei, coordonatorul Clubului de Lectură al Colegiului nostru.

   ,,A fost o seară extraordinară, unde toți cei prezenți la Colegiul ,,Sfântul Nicolae” au călătorit în lumea Micului Prinț. Încă o dată, studenții ieșeni și nu numai s-au arătat solidari cu o cauză umanitară, iar pe acestă cale țin să le mulțumesc tuturor celor aproape 200 de persoane care au onorat invitația noastră. Vă anunțam că deja facem pregătiri pentru următoarea seară de film, unde sperăm să fiți prezenți într-un număr cel puțin la fel mare.” ne-a declarat Alexandru-Florin Bîrsă, coordonator al proiectului și secretar al Comisei Administrative.

   Ca organizatori ne bucurăm că am reușit că creăm o seară de neuitat iar feedback-urile nu au întârziat să apară: ,,Am apreciat că voi, cei ce de la Colegiu, v-ați organizat atât de frumos ca să deserviți o cauză pentru care nu mulți s-ar grăbi să se implice. Filmul, gazdele evenimentului, mirosul persistent de popcorn in aer, toate astea prefăceau atmosfera din aceea sală într-un sentiment de tinerețe și veșnicie. Oricine ar fi deschis ușa acelei săli ar fi fost învăluit de același duh și poate și-ar fi spus : "Uite ce frumos pot trăi unii tineri. Se adună în numele Dragostei ca să dea bucurie mai departe. Nu e o binecuvântare?", ne-a declarat Maria Gavrilovici.

   ,,Filmul a fost o reamintire vie a lucrurilor esențiale în viața noastră. Pe lângă faptul ca ne-a transpus in lumea simplă a copilariei, a iubirii dezinteresate și a inocenței, a avut un ecou în fiecare individ. Consider că fiecare persoană care l-a vizionat a rezonat cu mesajul filmului în modul ei aparte.", ne-a declarat Maria Gherghel.

   ,,Pentru mine, ,,Micul Prinț" a fost una dintre cărțile care mi-a marcat copilăria și care va rămâne mereu în sufletul meu ca o adevărată lecție de viață! Un film despre lucrurile care contează cu adevărat în viață, lucruri aparent mărunte dar care îți schimbă în întregime existența dacă ai ochi să le vezi! Cu toții am pătruns pentru câteva ore în lumea copilăriei, de unde am plecat mult mai fericiți și bineînțeles mai împliniți, dacă am reușit sa contribuim din puținul nostru, la bucuria unor copii nerăbdători de a-si încălța noile ghetuțe.”, ne-a declarat Evelina-Andreea Irina.

                                                                    Amfian Cazac - membru al Redacției Alpha

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular