Școala de Vară „ALEPH” – Ziua 2

23 Iulie 2015, în Aleph, Noutăți

Ziua a doua a întâlnirii tinerilor alephiști ne-a găsit - după rugăciunea de dimineață și micul dejun – în sala de lectură a Colegiului, unde participanții au avut timp de 3 ore o sesiune de lucru cu primul invitat la acțiune, Pr. Hrisostom Rădășanu, care, plecând de la premisa „Cum să-l facem pe Hristos mai prezent în viața noastră și a prietenilor noștri” a trecut dincolo de granițele firave ale sufletelor, întâlnirea fiind una emoționantă.

După masa de prânz, membrii au făcut cunoștință cu cel de-al doilea invitat, Ana Maria Țoc, reprezentant marketing la Casa de Oaspeți „Sfântul Nicolae” și absolventă a Facultății de Litere, Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării, care s-a aflat preț de o oră și jumătate în fața elevilor pentru a le „vinde” ponturi despre „Cum să faci din orice poveste de spus altora”. Pentru că atelierele de jurnalism merg mână în mână cu cele de literatură, după sesiunea Anei a urmat trainingul „Literatura! De la idee la fapte!”, finalizat cu cina.

Seara ne-a găsit în fața Colegiului, punctul de plecare spre următoarele obiective și provocări din Iași realizate în cadrul concursului „Vânătoarea de comori”. Din fața Universității „Alexandru Ioan Cuza”, ultimul obiectiv pe care seminariștii trebuiau să îl găsească și după o poză de grup realizată pe scările primei instituții universitare înființată în România am urcat dealul Copoului până am ajuns la umbra Teiului lui Eminescu, unde am cântat și ne-am distrat până am obosit și am luat-o la pas înapoi spre Colegiul „Sfântul Nicolae” unde, nerăbdătoare, ne așteptau paturile pentru a ne odihni pentru următoarea zi. 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular