Seară la Colegiu 2.0

8 Mai 2014, în Colegiu, Cultural, Caritabil, Foto

Seară la Colegiu 2.0 - evenimentul a stat sub semnul culturii și caritabilului.

„Seară la Colegiu“, manifestare organizată de studenţii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi,  membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae“, a avut loc miercuri, 12 martie 2014, în sala festivă, sub coordonarea domnului Valentin Iulian Ţoc, directorul colegiului. Evenimentul, aflat deja la cea de-a II-a ediţie, s-a bucurat de un public numeros, din care au făcut parte şi arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. Narcis Constantin Axinte, consilier în cadrul Sectorului de asistenţă socială şi medicală „Diaconia“ al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, pr. Adrian Miron, parohul de la Stânca-Roznovanu, protos. Valerian Radu, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iaşi.

4000 de bilete vândute la tombola caritabilă

Momentul central al serii a fost extragerea câştigătorilor  tombolei caritabile, în urma căreia participanţii au avut şansa de a câştiga diferite premii, unele dintre ele fiind donate chiar de IPS Mitropolit Teofan.

„Am demarat la sfârşitul anului 2013 o tombolă caritabilă pentru susţinerea copiilor defavorizaţi, cu o situaţie materială precară, din parohiile Pocreaca şi Stânca ale judeţului Iaşi. Biletele puse la vânzare în cadrul acestei tombole au costat 1 leu, fiind vândute aproximativ 4.000 de bilete. Premiile puse în joc au fost în număr de 40, iar câştigătorii au fost persoane, cu precădere studenţi, de pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor. Realizarea acestui proiect se datorează în cea mai mare parte implicării deosebite a membrilor Colegiului «Sfântul Nicolae», care au izbutit să sensibilizeze un număr mare de persoane şi să transforme tombola într-o reuşită“, ne-a spus Valentin Iulian Ţoc, directorul Colegiului.

Tombola a fost precedată de un moment de teatru,  realizat de trupa de teatru a colegiului, sub coordonarea regizorului Andrei Leahu, şi de premierea unor activităţi desfăşurate de Comisia „Timp liber“. Serata studenţilor ieşeni s-a încheiat  cu un concert al corului colegiului, dirijat de Emanuel Mocanu, şi cu vizionarea unui film artistic.

La final, parohul din Stânca-Roznovanu, pr. Adrian Miron, a ţinut un scurt cuvânt: „Mulţumesc studenţilor de la Colegiul „Sfântul Nicolae“ pentru activitatea depusă în parohia pe care o păstoresc, concretizată în două întâlniri. La prima întâlnire, studenţii teologi, însoţiţi de părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, au oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului în parohia noastră, dăruindu-le celor mici dulciuri, icoane şi cărţi, iar a doua oară, pe data de 1 decembrie 2013, copiii din Stânca au vizitat mănăstirile din Iaşi, costurile fiind suportate de cei de la colegiu. Vreau să-i încurajez pe studenţii de la colegiu să se implice şi pe viitor în astfel de activităţi, continuând misiunea de a-i ajuta şi de a fi alături de copii cu nevoi, pentru ca aceştia să beneficieze de o educaţie decentă“

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular