Liturghie arhierească în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe”

3 Noiembrie 2015, în Colegiu, Liturgic, Noutăți

"Gândindu-ne la tradiţia din timpurile de la început ale Bisericii şi la îndemnul dat prin preot la fiecare Liturghie: «Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste să vă apropiaţi!», se pare că s-ar cuveni ca să nu rămână nicio Sfânta Liturghie la care să nu se împărtăşească câţiva credincioşi dintre cei cu o viaţă curată."

Părintele Dumitru Stăniloae

 

Liturghie arhierească în catedrala Sfântul Gheorghe

 

            Astăzi, în cea de-a treia zi a lunii noiembrie, în catedrala „Sfântul Gheorghe” s-a oficiat Sfânta Liturghie de câtre Înaltpreasfințitul părinte Mitropolit Teofan. Alături de Înaltpreasfinția sa au mai slujit Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ, Părintele Afrăsiloae Alexandru, care la finalul slujbei a fost hirotesit întru duhovnic și Părintele Diacon Alexandru Grigoraș.

            Programul liturgic a început cu citirea Ceasurilor, imediat după s-a dat Binecuvântarea mare pentru începerea Sfintei Liturghii. Este cea de-a doua Liturhie la care membrii Colegiului participă în această catedrală, iar atmosfera devine din ce în ce mai primitoare și familiară.

            „Faptul că ne putem desfășura activitatea liturgică în catedrala „Sfântul Gheorghe” ne bucură foarte mult pe noi, membrii Colegiului. Acum, ne putem exprima unitatea nu doar în activitățile și proiectele pe care le desfășurăm, ci și în rugăciune.  Prin participarea împreună la Sfintele slujbe ce se oficiază în catedrală, se întărește legătura de unitate dintre noi, iar puterea pe care o căpătăm ne ajută să continuăm ascultarea începută și anul acesta la Colegiu”, a declarat Cătălin Rotaru, unul din membrii Colegiului.

            Răspunsurile la strană au fost date de membrii Colegiului. Mulți dintre cei care au cântat fac parte din Corul Aleph. Săptămâna aceasta, duminică, la Mănăstirea Zosin va avea loc o slujbă de sfințire, iar răspunsurile, atât la această slujbă cât și la Sfânta Liturghie vor fi date de acest cor.

             Un alt coleg de-al nostru, Cristi Hurjui, ne-a relatat, cu privire la experiența trăită în acestă dimineață, următoarele: „Am avut astăzi binecuvântarea de a-l avea în mijlocul nostru pe ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în paraclisul Catedralei Mitropolitane, care de curând ne-a fost încredințat spre slujire și nouă, studenților de la Colegiul „Sfântul Nicolae”. Sfânta Liturghie a început foarte de dimineață, după cum spune cântarea bisericească a Binecuvântărilor Învierii, într-un cadru solemn, încălzit de flacăra lumânărilor și de prezența multor colegi de-ai noștri. Considerăm că atmosfera și pacea acestei Sfinte Liturghii ne va ajuta la mai multe slujiri frumoase și binecuvântate alături de Părintele Mitropolit, de părinții noștri îndrumători și  de colegii noștri.”

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular