Aleargă pentru Papucei la Comanesti

8 Aprilie 2017, în Colegiu, Proiecte

Pe 8 aprilie 2017 peste 50 de comăneșteni au alergat la prima ediție a Crosului pentru susținerea proiectului caritabil Cutia cu Papucei pentru Ei. Intră în articol pentru mai multe detalii!

 

 

Este prima acțiune de susținere a proiectului Cutia cu papucei pentru ei care se desfășoară în afara Iașiului. Implicarea comunității din Comănești este un exemplu de inițiativă care sare în ajutor și se unește în jurul unei activități sportive ce are un scop caritabil. Voluntarii proiectului coordonați de Anda Radu, doamna Cristina Durilă, Mirela Budacă și Alexandrina Dascălu, împreună cu partenerii de la Europe Direct Comănești și Crucea Roșie Comănești, au reușit să organizeze, într-un timp foarte scurt, un cros pe malul Trotușului care a aliniat la start peste 50 de alergători. Cea mai mică alergătoare are 7 ani, dar exemplul de optimism și de veselie a fost dat de doamna Nina, alergătoare în formă la vârsta de 68 de ani. Voluntariatul nu are vârstă, dorința de implicare și de a ajuta fiind deasupra unor temperaturi scăzute sau a unor rafale puternice de vânt. Cei mai rapizi alergători au fost premiați.
Se cuvin mulțumiri Primăriei Orașului Comănești, domnului primar Viorel Miron, Poliției rutiere și Poliției locale din Comănești care au asigurat buna desfășurare a proiectului.

Prin acest proiect ne propunem să contribuim la rezolvarea unei probleme întâlnite în rândul copiilor din mediul rural. Există foarte mulți copii care nu au încălțăminte pentru a merge la școală. Există frați care poartă aceeași și singura pereche de ghete, cu rândul, unul dimineața și al doilea după amiaza, pentru a merge la ore. Există copii care au o singură pereche de încăltăminte, există copii care nu au ghete de iarnă, care poartă aceeași pereche de teniși perioade lungi de timp. Ne propunem să achiziționăm încălțăminte pentru 150 de copii din medii defavorizate. Pe lângă încălțăminte vrem să îi învățăm să aibă grije de ce primesc și să le dăm și câte un kit de întreținere a papuceilor (cremă de pantofi, perie, lavetă). Avem un scop dublu: caritabil și educativ. Dezvoltarea de experiențe de voluntariat în rândul membrilor Colegiului este un obiectiv conex, iar implicarea în comunitate este o experiență ce dorim să o dezvoltăm anual.

Caracterul sportiv, legat de caracterul caritabil și educațional al proiectului sunt completate de dorința de implicare și a face voluntariat în mijlocul comunității. Cutia cu Papucei pentru Ei are darul de a uni Oameni și de de a lega prietenii, dar și de a lega șireturi pentru ca acei copii în nevoie să pășească cu încredere. Să-i ajutăm să pășească cu încredere în viață.

Nu uita că Oricine se poate implica și învăța, Oriunde și Oricând.

Voluntarii proiectului Cutia cu Papucei pentru Ei de la Colegiul Sf. Nicolae din Iași au reușit în anul 2016 să ofere, cu ajutorul comunității, peste 400 de perechi de încălțăminte nouă copiilor din mediul rural. Proiectul a fost premiat la nivel național în cadrul Galei Naționale a Voluntariolor unde a primit premiul de popularitate dintre cele peste 90 de de proiecte din România. 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular