„Cutia cu Papucei pentru ei” a ajuns în parohia Piscu Rusului

28 Noiembrie 2016, în Comisii, Misionar, Noutăți

Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” a adus din nous bucurie pe chipurile copiilor. De data aceasta, beneficiarii acestui proiect caritabil au fost copiii din parohia Piscu Rusului, județul Iași.

Astfel, în duminica zilei de 27 noiembrie, coordonatorii proiectului alături de membri ai Comisiei Misionare au vizitat parohia „Înălțarea Domnului” Piscu Rusului, aflată sub îndrumarea părintelui paroh Gheorghe Ceacîru. Având ca motivație aceeași dorință de a ajuta copiii din parohiile sărace să treacă mai ușor de frigul iernii, voluntarii proiectului au împărțit încălțăminte de iarnă pentru 43 de copilași din această parohie, cea mai mare parte dintre beneficiari fiind copii în ciclul primar.

Ca de fiecare dată, tinerii studenți, însoțiți cu această ocazie de părintele Hrisostom Rădășanu, consilier pe sectorul învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, au fost întâmpinați în curtea bisericii cu multă căldură de copilași și de preotul paroh. A urmat apoi Sfânta Liturghie în cadrul căreia răspunsurile la strană au fost date de membri ai Colegiului.

La finalul slujbei, voluntarii alături de părintele paroh și de enoriași au vizitat școala din localitate, aflată în vecinătatea bisericii și pentru care Mitropolia Moldovei și Bucovinei a asigurat reabilitarea uneia dintre sălile de clasă pentru copiii preșcolari. Tot aici, micuții prezenți la slujbă au primit și darurile din partea studenților. Osteneala voluntarilor din cadrul acestui proiect a fost răsplătită pe măsură de zâmbetele încărcate de voioșie și recunoștință ale copiilor, precum și de mulțumirile adresate pe un ton blând și inocent. Astfel, fiecare vizită de acest tip umple sufletul de bucurie atât de partea beneficiarilor, cât și de partea celor care se ocupă de gestionarea și sponsorizarea proiectului.

Realizarea cu succes a unei astfel de inițiative cu scop caritabil nu ar fi fost posibilă fără un sprijin financiar considerabil din partea unor oameni impresionați de situația persoanelor cărora le este destinat proiectul. Astfel, pentru realizarea acestei acțiuni cât și a următoarelor activități, mulțumirile noastre sunt datorate în mare măsură fundației „Saint Paraskeva Orthodox Charity” din Chicago, reprezentată prin doamna Mariana Cuceu. Cu ocazie acestei vizite în parohia Piscu Rusului, dumneaei a fost prezentă alături de voluntarii proiectului, bucurându-se alături de ei de binefacerea adusă copiilor din acest loc.

Datorită impactului avut asupra beneficiarilor, cât și a modului în care a fost conceput, proiectul ”Cutia cu papucei pentru ei” a fost nominalizat la Gala Națională a Voluntarilor în cadrul secțiunii „Proiectul de voluntariat al anului”. Astfel, acest proiect devenit emblemă reprezintă Colegiul „Sfântul Nicolae” în cadrul acestui eveniment, care reunește sub denumirea generică de „voluntariat” activitățile care au ca valori principale educația, empatia și dragostea pentru cei de lângă noi. Ne poți susține și ajuta să creștem votând acest proiect prin accesarea următorului link: http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/cutia-cu-papucei-pentru-ei-938 .

 

 

 

                                                                                               Larisa Elena Alui-Gheorghe, membru al Comisiei Misionare

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular