Question Mark - Invitat: Pr. Dragoș Bălinișteanu, referent „Pro Vita” Iași

21 Martie 2017, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Video

 Săptămâna aceasta l-am avut invitat pe părintele Dragoș Bălinișteanu, preot în parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Curagău, județul Iași. Sfinția sa este referent în cadrul asociației ProVita, unde a activat mulți ani ca și voluntar. Pe lângă studiile de teologie, dumnealui are studii în medicină și turism. Dânsul este un familist convins, tată a patru copii,  fiind un adevărat susținător al vieții. Părintele abordează problematica avortului, atât de prezentă în ziua de azi, și explică pe scurt inițierea campaniei „40 de zile pentru viață”.Sfinția sa a răspuns la următoarele întrebări:

 

1. Plecând de la  semnificația numelui ProVita, adică ProViață, care sunt metodele prin care acest Departament al Bisericii „câștigă” vieți, dacă putem spune așa, în societatea de azi unde nu se mai pune accent pe valoarea neprețuită a persoanei umane? 

2.Care credeți că este impactul consilierii premaritale în responsabilizarea tinerilor ca viitori părinți? 

3.Ce ne puteți spune despre campania „40 de zile pentru viață”. Cum a început, cine au fost promotorii ei?

4. Atât „ProVita” cât și Colegiul „Sfântul Nicolae”desfășoară activități misionar-filantropice. Ce rol credeți că are instituția noastră în acest oraș? 

 

Vladimir Cârlan - coordonator al Redacției „Alpha” a Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular