Ziua Internaţională a Pământului, la Stânca-Roznovanu

27 Aprilie 2015, în , Misionar, Proiecte, Foto

Am reuşit astăzi să plantăm pomi în pământ, dar şi puţin spirit civic în sufletele copiilor

                În data de 22 aprilie 2015, de Ziua Internațională a Pământului,  studenții de la Colegiul „Sfântul Nicolae”, Comisia Misionară,  în colaborare cu Asociația „MIRA” au desfășurat o activitate ecologică la Parohia Stânca-Roznovanu. Prin pronia divină, această sărbătoare a Pământului este serbată  într-o zi cum nu se poate mai potrivită, în ajunul prăznuirii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, nume care etimologic înseamnă „agricultor, lucrător al pământului”. 

                Activitatea a constat în achiziționarea și plantarea a peste 25 de pomi fructiferi în curtea  noii biserici a parohiei. Plantarea a debutat cu împărțirea tuturor celor prezenți în 10 echipe, coordonate de câte un student, din care făceau parte studenți și copii ai parohiei. Fiecare echipă și-a însușit un număr de pomi direct proporțional cu numărul membrilor acesteia.

                După plantarea propriu-zisă, echipele au primit plăcuțe de lemn pe care s-au înscris toți membrii, plăcuțe ce au fost așezate la baza pomilor, pentru ca cei ce i-au plantat să îi poată recunoaște și să îi îngrijească în continuare

                „Ziua de astăzi a rămas în sufletele copiiilor din parohia Stânca Roznovanu fiindcă i-a invățat ce înseamnă  grija față de natură, față de mediul înconjurător. Nu a însemnat doar plantarea unor pomi ci ocrotirea naturii reprezintă de fapt modul în care ne raportăm la creația Lui Dumnezeu , astfel încât aceasta ne rasplătește cu tot ceea ce avem nevoie în mod fizic să supraviețuim. Prin plantarea pomilor ,  prin grija față de mediul înconjurător,  împlinim porunca lăsată de Dumnezeu omului : "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi!"

Implicarea tinerilor fie că sunt teologi sau nu, în activitățile cu micii enoriași ai parohiei, le-a oferit acestora un exemplu despre modul în care trebuie să se comporte față de semenii lor, fie că sunt mai în vârsta sau chiar mai mici decât ei. Generațiile viitoare au nevoie de modele care să îi îndrume spre dragostea față de apropele și susținere reciprocă .

În ceea ce mă privește, deși  am ceva timp de când facem activități catehetice în parohie alături de doamna preoteasă , entuziasmul și devotamentul tinerilor de la Colegiul „Sf. Nicolae” ne incurajează să continuîm misiunea pe care o avem și să ne implicăm și în alte proiecte!”  a declarat  Pr. Adrian Miron, preot paroh.

                Cu privire la experiența trăită în cadrul acestui proiect, tânărul Cătălin Dumitru Rotaru, student în Clasa I la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, mărturisește: „Zâmbetele pline de mulțumire și grija cu care copiii parohiei Stânca tratau fiecare din pomii plantați astăzi, constituie cel mai bun feed-back pe care, ca membru al echipei de organizare a activității îl puteam primi.  Copiii ne-au întâmpinat ca de fiecare dată cu mult entuziasm, chiar dacă vremea nu părea să fie la fel de binevoitoare. Faptul că fiecare copil a primit de bunăvoie să aibă grijă de câte un pom, este un pas important pentru responsabilizarea lor ca viitori oameni de bază ai societății.  Ne place să credem că am reușit astăzi să plantăm pomi în pământ dar și puțin spirit civic în sufletele copiilor.”

                La finalul acestei lucrări, cei prezenți au fost răsplătiți cu dulciuri și jocuri, iar startul pentru jocuri a fost dat de însuși glasul clopotului.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular