Ponturi studențești pentru conservarea energiei acasă

6 Aprilie 2015, în , Proiecte

Pentru voi, vă prezentăm o serie de trucuri ușoare și la îndemână, care vă vor ajuta să păstrați factura la curent cât mai mică.

1. DAȚI CENTRALA MAI ÎNCET. Acest truc mereu funcționează!

De ce? Deoarece boilerul nu are nevoie să muncească așa de mult și dând temperatura mai încet cu un simplu grad vă poate ajuta să economisiți sute de lei pe an.

- Țineți minte: stând în miezul iernii în casă doar în tricou este un lux! Izmenele au fost făcute cu un motiv!

2. ȘI CENTRALA TA POATE AVEA UN CONCEDIU. 

În timpul sărbătorilor și week-endurilor, când nimeni nu folosește camera, dați termostatul la zero înainte de a părăsi Colegiul. Aveți grijă în timpul iernii să setați termostatul la 1 pentru a vă asigură că apa nu va îngheța în conducte, astfel încât acestea să explodeze.

3. STINGEȚI LUMINILE - FOARTE SIMPLU - face o diferență majoră.

Becurile tradiționale transformă aproximativ 95% din electricitate în căldură și doar 5% în lumină. Becurile de tip LED folosesc cu până la 90% mai puțin curent electric decât cele tradiționale, dar tot se va conserva o cantitate considerabilă de energie doar prin simpla stingere a becurilor dacă nu le folostiți.

4. ECONOMISEȘTE APA, când îți faci o cană cu ceai, cafea, sau un 3 în 1.

Aceste trei băuturi sunt nelipsite din viața oricărui student după nopți nedormite, așa că atunci când puneți apa la fiert, fiți atenți să fie doar apa de care aveți nevoie. Electricitatea este o metodă foarte scumpă de încălzire a apei (de 3 ori prețul gazului), așa că o cantitate mare de apă va crește costul progresiv în timp.

- Un truc foarte util este să pui apa de care ai nevoie mai întâi în căni și după să o pui la încălzit, folosind cana ca și unitate de referință pentru cât urmează să consumi.

5. DĂ TEMPERATURA MAȘINII DE SPĂLAT MAI JOS.

Detergenții sunt concepuți să ofere rezultate foarte bune de curățare și la temperaturi de 30 de grade, așa că aveți grijă să nu spălați la temperaturi prea înalte. De reținut:  umpleți mașina întru totul.

6. FOLOSIȚI MAI PUȚINĂ APA CALDĂ, mereu dă rezultate.

Cu toții suntem vinovați că folosim prea multă apă caldă, așa că umple chiuveta pe jumătate cu apă când te bărbierești și oprește apa când te speli pe dinți.

- Deși toată lumea iubește dușurile fierbinți, încercați să limitați timpul pe care îl petreceți acolo la doar două melodii!

 

Sursa: TheGreenAge

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular