Ziua Mondială a Apei

20 Martie 2015, în , Noutăți, Proiecte

O zi să sărbătorim, o zi să schimbăm, o zi să pregătim.
 
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită pe data de 22 martie anual. Este o zi în care sărbătorim apa. Este o zi în care facem o diferență pentru acea populație a globului care suferă de probleme cu apa. Este ziua în care planificăm cum să menajăm consumul apei pe viitor.

În 1993, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit că ziua de 22 martie să fie prima Zi Mondială a Apei, ca urmare a creșterii cererilor de apă curentă. 22 de ani mai târziu Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în toată lumea atrăgând atenția asupra unei noi probleme în fiecare an. În fiecare an UN Water pune la dispoziție resurse pentru a insipra sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Click aici pentru a vedea mai multe detalii despre anii precedenți, și idei pentru anii ce vor urma, teme si materiale. În 2015 tema Zilei Mondiale a Apei este "Apa și Dezvoltarea Durabila". Este despre cum apa conectează toate zonele pe care avem nevoie să le considerăm pentru a creea viitorul pe care îl vrem.

În acest an Colegiul Sfântul Nicolae au luat parte la Ziua Mondială a Apei în cadrul proiectului Greenopolis, prin organizarea unei săptămâni de informare asupra consumului apei, derulând de pe 16 până pe 23 martie. Această săptămână a inclus broșuri zilnice de informare distribuite tuturor membrilor CSN și MIRA, o expoziție despre consumul de apă pentru producerea hranei zilnice, evenimente, si o campanie pe social media ce a rulat sub hashtagul #Waterls.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular